Penta má zájem o převzetí drogerií Schlecker

Česko-slovenská skupina Penta Investments se podle magazínu Der Spiegel zajímá o koupi německého řetězce drogerií Schlecker, který je v insolvenci. „Podali jsme insolvenčnímu správci nezávaznou nabídku,“ potvrdil iDNES.cz mluvčí Penty Martin Danko. Podle Spiegelu je tak doposud jediným vážně braným uchazečem o finanční vstup do německého Schleckeru.

 „Nabídku jsme podali minulý pátek, takže se k ní německý insolvenční správce zatím nevyjádřil,“ uvedl Danko pro iDNES.cz. Celá transakce je podle něj zatím v iniciační fázi, a nemůže k ní tak podat žádné další informace.

 Podle Spiegelu však skupina odmítá spolupracovat s dětmi zakladatele řetězce, Meike a Larsem Schleckerovými, kteří se snaží najít spoluinvestora, jenž by rodinný podnik pomohl zachránit. Penta si údajně dovede představit pouze symbolický menšinový podíl sourozenců.

Insolvenční správce Arndt Geiwitz nedávno oznámil, že eviduje pět vážných zájemců o koupi Schleckeru. Rozhodující podle něj bude výše nabídky, poslední slovo při výběru investora ale budou mít věřitelé. Uzávěrka nabídek se předpokládá v květnu.

Kupní cena i objem nutných investic do provozů zůstávají podle Spiegelu zatím nejasné. Na modernizaci každého ze zhruba 3 000 obchodů v Německu by mělo připadnout asi 30 000 eur (zhruba 738 000 Kč). Jen investice by si tak vyžádaly okolo 90 milionů eur (2,2 miliardy Kč), uvedl Der Spiegel v avizované zprávě ze svého nového vydání.

Koncept Penty podle něj předpokládá, že by se v optimálním případě nezavíraly další filiálky ani se nepropouštěli další zaměstnanci.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010