Outletová Fashion Arena v Praze je před prodejem

Schyluje se k největšímu developerskému obchodu druhé poloviny letošního roku. Fashion Arena na okraji Prahy ve Štěrboholech by totiž měla v příštím měsíci změnit majitele.HN to potvrdil generální manažer dánské společnosti TK Development Rostislav Novák. Společnost největší outletové centrum v Česku ze tří čtvrtin vlastní. Pětadvacet procent drží britská LMS Outlets.

„Ještě není definitivně hotovo, ale vše nasvědčuje tomu, že do několika týdnů bude obchod dokončen,“ řekl HN Novák. Jméno kupce neřekl, jedná se ale o zahraničního investora.

Prodejní cenu Novák nepotvrdil, nicméně transakce by se měla pohybovat okolo 75 milionů eur, v přepočtu tedy necelé dvě miliardy korun. „Z ceny jsme nechtěli slevit, proto hledání kupce trvalo déle, než jsme předpokládali,” uvedl Novák. Náklady spojené s investicí se pohybují okolo 1,6 miliardy korun, zisk by se tedy měl pohybovat v několika stamilionech korun.

„Na tomto obchodě budeme rozhodně v zisku. Ale nebude takový, jaký jsme si na začátku projektu plánovali,” vysvětlil Novák. I tak je podle něj za současných podmínek důvod ke spokojenosti. Prodej předkrizového projektu se ziskem lze považovat za úspěch. Outletové centrum ve Štěrboholech bylo dostavěno a otevřeno v roce 2007, tedy těsně před krizí, na vrcholu stavebních cen. Od té doby ceny rapidně klesly, tedy stejnou stavbu by nyní bylo možno vystavět výrazně levněji.

Navíc řada obchodníků zaznamenala pokles tržeb a vymohla si snížení nájmů. Outlety ale pokles tržeb nepocítily tak jako běžné butiky, protože k nim začali chodit zákazníci, kteří dříve nakupovali nové kolekce v běžných obchodech.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010