ORION představuje jedinečný koncept čokoládového studia a prémiovou řadu hořkých čokolád

Značka ORION se narodila před 120 lety. Kvalitní čokoláda spjatá s dětstvím, se dodnes vyrábí V Česku. Společnost Nestlé nyní rozšiřuje portfolio ORION do prémiového segmentu s novou Mistrovskou edicí hořkých čokolád se 68 % kakaa. V pražském Karlíně se po tři dny otevře Čokoládové studio ORION, ve kterém budou moci návštěvníci ochutnat nejen novou recepturu, ale také se inspirovat historií značky v moderním pojetí.

Značka ORION je již více než 120 let spjata s naší zemí. Dodnes se vyrábí v továrně Zora v Olomouci, kde pod rukama českých mistrů vzniká celé portfolio tabulkových čokolád i tyčinek. Se značkou se pojí významné osobnosti. Jednou z nich je i tvůrce hvězdy v logu – prvorepublikový malíř Zdenek Rykr. Na Rykrův odkaz značka nyní moderním způsobem navazuje novým konceptem Čokoládového studia.

Návštěvníkům Čokoládového studia představujeme vysoce kvalitní čokoládu ORION. Ta je vyrobena převážně z udržitelně získaných a lokálních ingrediencí. Až 80 % mléka pochází od českých a slovenských výrobců a 85 % cukru je českého původu. Kakao z Pobřeží slonoviny je certifikováno v sytému UTZ. ORION vyrábíme u nás a pro nás již více než 120 let a jsme na to hrdí,“ uvádí Stanka Růžičková, manažerka projektu Čokoládového Studia ORION.
mlneni - small    plneni - small

Tradiční značka ORION nyní expanduje do prémiového segmentu s novou Mistrovskou edicí hořkých čokolád se 68 % kakaa. Nová hořká receptura je specifická svou velice intenzivní, ale vyváženou chutí a jemnou konzistencí. Na trhu je k dostání hned ve třech variantách – Hořká čokoláda, Hořká čokoláda s jahodami a špetkou soli a Hořká s meruňkami a špetkou chilli.

Právě tuto novou recepturu budou moci ochutnat návštěvníci Čokoládového studia, které otevírá své dveře veřejnosti 18. ledna, 1. února a naposledy 13. února. Návštěvníci mohou ochutnat exkluzivní čokoládové delikatesy nebo si zakoupit čokoládu na váhu. Lákadlem 13. února jistě bude možnost připravit si čokoládovou tabulku s vyrytým osobním vzkazem a nechat ji zabalit do unikátních obalů inspirovaných původními historickými návrhy Zdenka Rykra.

Průvodcem ve sladkém světě ORIONU je přední český čokolatiér Martin Pokorný.

 

Čokolády ORION mají velmi bohatou historii, která začala již v roce 1891 se vznikem dílny na turecký med na pražských Královských Vinohradech. Manželé Maršnerovi si zde založili živnost na výrobu orientálských cukrovinek, kterou později přestěhovali do nové továrny, kde započalo dlouhodobé budování pozdější továrny ORION. V roce 1896 zde zahájili výrobu čokolády, jejíž oblíbenost na počátku 20. století značně rostla. O několik let později byla Františkem Maršnerem zaregistrována značka ORION pro čokoládu unikátní kvality. Klasická čtyřcípá hvězda, která je tradičním logem čokolády ORION, se poprvé objevila v roce 1924 a jejím autorem je Zdenek Rykr, který v průběhu dvou desetiletí vytvořil design stovek obalů a reklamních plakátů.

 

Zdroj a foto: Nestlé

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010