Nejdražší ulice stř. Evropy? Na Příkopě

Pražská ulice Na Příkopě je z hlediska nájemného za obchody nejdražší nákupní ulicí ve střední Evropě. Za metr čtvereční tam obchodníci měsíčně platí 180 eur, tedy asi 4 506 korun. Uvedla to realitní poradenská společnost Jones Lang LaSalle. Srovnání se týká zemí visegrádské čtyřky, nezahrnuje Rakousko.

„Praha je se svými ulicemi Na Příkopě a Pařížská v postkomunistických zemích středoevropského regionu zcela ojedinělá,“ uvedla odbornice na maloobchodní nemovitosti z Jones Lang LaSalle Beatrice Moutonová. Ve všech ostatních hlavních městech střední a jihovýchodní Evropy podle ní dominují maloobchodu nákupní centra, a to i v městských centrech.

V Pařížské ulici činí měsíční nájemné za obchody 125 až 140 eur (zhruba 31 34 až 3 510 korun) za čtvereční metr. V levé spodní části Václavského náměstí obchodníci platí za metr čtvereční obchodů 120 eur měsíčně (3 134 korun).

„V současné době se oblast Václavského náměstí a ulice Na Příkopě dynamicky mění. Řada domů se renovuje či přestavuje, a vznikají tak prostory pro nové obchody,“ poznamenala Moutonová.

V nejbližší době otevře v lokalitě nový obchod prodejce dámských kabelek a módních doplňků Carpisa, klenotnictví a bižuterie Pandora a obchod s módou Reserved. Nové maloobchodní prostory nabídnou také budované projekty Diamand na Václavském náměstí a na Na Příkopě 14. V přípravě je přestavba bývalé budovy Živnobanky Na Příkopě 20 či Paláce Rapid v ulici 28. října.


 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010