Neestetickou zeleninu prodává také e-shop Rohlik.cz

Po řetězci Penny Market prodává neestetickou zeleninu také e-shop s potravinami Rohlik.cz 

Jak jsme před pár dny psali, podle nejnovějších výsledků průzkumu společnosti Médea Research, který proběhl exkluzivně pro Penny Market, více než 90 % populace uvedlo, že „nestandardní“ tvar ovoce a zeleniny nemá podle nich žádný vliv na jejich chuť.

Jak vyplývá z průzkumu serveru idnes.cz, s otázkou Koupili byste si zeleninu nestandardních tvarů? k dnešní deváté hodině ranní souhlasilo 6 846 hlasujících (plných 98,3%). Takovouto zeleninu by si pak nekoupilo jen 118 osob.

Této informace využil řetězec Penny Market, který od 15. srpna začal prodávat tyto výrobky, které se dříve neefektivně vyhazovali nebo se zaorávali zpět do země.

Tuto iniciativu podpořil na svém profilu na sociálních sítích také ministr zemědělství ČR Marian Jurečka.

Rohlik.cz je nyní tedy druhou společností, kterou tuto chutnou zeleninu nabízí a také za sníženou cenu. Objednat si ji přímo můžete na jejich webových stránkách v sekci  Nestandardní“ zelenina – zachraňujeme jídlo. Například papriku bílou kroucenou nebo okurku nestandard.

Pro představu, paprika bílá kroucená se prodává na tomto e-shopu po kusech velikosti cca 140 g za cenu 1,99 Kč (tedy za 13,90 Kč/kg).

S přibývajícím zájmem nakupujících se však bude nabídka rozšiřovat.

 

Zdroj: rohlik.cz, idnes.cz

Foto: rohlik.cz

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010