Kaufland a férová snídaně

V prodejnách Kaufland zákazníci najdou řadu výrobků prodávaných pod značkou Fair Trade. Společnost Kaufland se řadí mezi obchodní řetězce a další firmy, kterým není lhostejná situace téměř 1,5 milionu pěstitelů, zemědělských pracovníků, ale také řemeslníků v 58 zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky.

Zákazníci si s každým výrobkem se značkou Fair Trade zakoupí zboží s eticky přijatelným původem, podpoří konkrétní pěstitelé v rozvojových zemích a v neposlední řadě získají velmi kvalitní výrobek, často certifikovaný jako výrobek ekologického zemědělství (BIO).

V tomto roce se zaměstnanci společnosti Kaufland připojují k myšlence Férové snídaně, která je happeningem na podporu příležitosti pro pěstitele, řemeslníky a zaměstnance z rozvojových zemí uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Snídaně se koná u příležitosti Světového dne pro fair trade 12. května 2012 po celé České republice. Loni takto posnídalo na 2 500 lidí ve 41 městech Česka.

Přijďte v sobotu 12. května 2012 společně s vašimi sousedy a známými posnídat fairtradové a lokální výrobky do vašeho parku, na náměstí nebo na jiné veřejné místo. Nejbližší místo, kde se férová snídaně koná, najdete na www.ferovasnidane.cz. Uvařit si s sebou můžete fairtradovou kávu, čaj nebo kakao. Hlad pomůže zahnat například bábovka s fairtradovým cukrem, čokoládou nebo rozinkami.

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010