Do programu Tesco se zapojilo přes 3,6 milionů zákazníků

Hlasování o nejlepší dobročinné projekty neziskových a příspěvkových organizací v programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ se završilo. Po sečtení všech zákaznických hlasů jsou známy vítězové ve všech devadesáti regionech po celé České republice. Zákazníci nejvíce ocenili projekty zaměřené na děti a hendikepované. Právě projekty zaměřené na děti získaly z celé částky největší díl, a to celých 810 000 korun. To odpovídá také trendu dárcovství pro celé Česko, kde patří oblast podpory dětí a mládeže mezi ty nejčastější.

 

 

Radost změnit něčí příběh

Unikátní program společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“ je zaměřený na podporu lokálních neziskových a příspěvkových organizací. Zákazníkům dává jedinečnou možnost zvolit si jeden ze tří projektů, které podporují společenský život ve svém okolí.

„Podpora komunit, ve kterých působíme, patří dlouhodobě mezi hlavní pilíře našeho podnikání. Těší nás, že jsme mohli, společně s našimi zákazníky, prostřednictvím programu Vy rozhodujete, my pomáháme přispět k rozvoji činností neziskových a příspěvkových organizací v regionech,“ vysvětluje Martin Beháň, představitel Tesco pro Českou republiku.

Tesco - CSR infografikajpg-small

 

Celkem se do programu přihlásilo 648 projektů, ze kterých odborná komise vybrala 266, které se v 90 regionech České republiky ucházely o podporu zákazníků. Každý vítězný projekt získá prostřednictvím Nadačního fondu Tesco finanční příspěvek ve výši 30 000 korun. Celkem Tesco rozdělí 2,7 milionů korun. Až do 7. června dostávali zákazníci za každý nákup hlasovací žeton, kterým mohli podpořit vybraný projekt neziskové organizace v jejich okolí. Celkem hlasovalo 3 646 956 zákazníků, absolutním vítězem se pak stala organizace Okamžik s projektem: Vidět tvýma očima – asistence pro nevidomé děti, která získala 133 490 hlasů.

 

Podpora lokálních neziskových organizací

Odborným garantem celého programu bylo Fórum dárců, které zároveň prověřilo všechny nominované projekty z pohledu jejich transparentnosti, důvěryhodnosti i udržitelnosti a bylo také součástí odborné komise, která vybrala do finálního hlasování 266 projektů.

„Oproti loňsku jsme zaznamenali značný nárůst počtu přihlášek ze strany neziskových organizací v jednotlivých regionech,” vysvětluje Klára Šplíchalová, ředitelka Fóra dárců a dodává: „Těší nás, že i letos byly projekty velmi různorodé a pestré, a že se díky hlasování v obchodech lidé opět mohli seznámit s činností veřejně prospěšných organizací ve svém okolí. Právě to vnímáme, jako další důležitý přínos projektu Vy rozhodujete, my pomáháme. Společnost Tesco nejenom podporuje veřejně prospěšné projekty transparentních organizací v regionech, ale dává také příležitost lidem seznámit se blíže s tím, co zajímavého neziskové organizace kolem nich dělají, a neziskovkám zase možnost představit konkrétní výsledky jejich práce. “ 

 

Zákazníci i neziskové organizace se mohou na konečné výsledky podívat zde.

 

Zdroj a foto: Tesco

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010