ADLER zapojil do vývoje textilu avatár

Avatar je pracovní název virtuální postavy počítačového programu, který pro vývoj a navrhování střihů nově využívá přední výrobce a distributor reklamního textilu, ústecká společnost ADLER Czech, a.s., člen asociace POPAI CE.

Program OptiTex, jak se oficiálně software nazývá, je počítačový systém určený k návrhu oděvů od počátku do konce.

Můžeme na něm vytvářet nejen budoucí vzor oblečení, umožňuje nám navrhování, konstrukci i modelování střihů včetně vytvoření elektronických podkladů pro výrobu,“ říká vedoucí vývojového oddělení společnosti ADLER Alexandra Dragounová. Součástí celého systému s nákupní cenou v řádech milionů korun není jen výkonný počítač, ale také digitizér, představující velkoformátovou kreslící tabuli, který zaznamenává přenos nákresu z papírové podoby na pracovní plochu počítače. Komponentem technologie je i plotr – velkorozměrová tiskárna, na níž lze střih vytvořený v počítači rovnou vytisknout. Papírová forma slouží jak k další kontrole s ohledem na případné upřesnění některých detailů, tak k fyzickému zaslání střihu výrobci, který nedisponuje kompatibilním počítačovým programem.

Tým technologů a konstruktérů oděvů ve vývojovém centru firmy ADLER tak už dnes nepracuje jen a pouze s typickými papírovými střihy. Trojrozměrný model avatar, na němž vznikají kupříkladu střihy triček, bund či košil, jim poskytuje širokou škálu barevných i velikostních kombinací také s přihlédnutím k vlastnostem různých tkanin. „Moderní technologie nám výrazně urychlí komunikaci se zahraničním výrobcem,“ vysvětluje další výhody počítačového programu Alexandra Dragounová s tím, že především výrazně zrychlí proces vývoje nových produktů.

Software nabízí také další funkce, jednou z nich je např. možnost generovat 360stupňové obrázky produktů pro prezentaci na e-shopu, což umožní nahradit časově náročné produktové focení, které je realizováno dnes.

 

Zdroj a foto: POPAI CE

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010