Národní potravinovou sbírku 2015 podpoří také MAKRO

Do třetího ročníku Národní potravinové sbírky se zapojí v sobotu 21. listopadu 2015 od 8.00 do 20.00 také všechny prodejny sítě MAKRO. Kromě zaměstnanců společnosti MAKRO v roli dobrovolníků mohou sbírku podpořit také příchozí zákazníci.

Zákazníci se o akci dozvědí z upoutávek v letácích, newsletterů i facebookové stránky MAKRO. Mezi dobrovolníky, kteří budou v prodejnách od zákazníků přebírat zakoupené potraviny, se zapojí i management společnosti včetně generálního ředitele. Po ukončení akce zajistí společnost MAKRO předání nasbíraných potravin vždy do nejbližší potravinové banky v regionu.

„Za posledních 12 měsíců jsme potravinovým bankám věnovali potraviny v hodnotě 1,7 milionu korun. Spolupracujeme s nimi dlouhodobě, a třetí ročník sbírky je pro nás vyvrcholením společných aktivit,“ vysvětluje Ivan Tučník, manažer komunikace MAKRO ČR.

 

Potraviny pomáhají

 

Národní potravinovou sbírku pořádá platforma Byznys pro společnost v rámci projektu Potraviny pomáhají spolu s Českou federací potravinových bank a Armádou spásy.

Široká veřejnost, potravinové řetězce a výrobci potravin budou moci i letos darovat potraviny na pomoc potřebným. Vhodné jsou zejména trvanlivé potraviny jako konzervovaná jídla, mouka, cukr, těstoviny, luštěniny, rýže, oleje, čaje či například nápoje v obalech tetrapak.

Sbírka, která se koná ve vybraných městech po celé České republice je určena ve prospěch azylových domů, domovů pro seniory, armády spásy a dalších organizací, které pomáhají lidem v nouzi, jsou tradiční akcí v západních zemích.

V uplynulých dvou letech darovali jednotlivci i firmy téměř 250 tun potravin určených pro více než 350 českých organizací pomáhajících lidem v nouzi.

 

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010