Od února prodává EasyFood levné jídlo pro chudé

Londýnská prodejna s názvem EasyFood láká na konzervy, instantní polévky a těstoviny za necelých 25 pencí – deset korun. Za novým obchodem stojí zakladatel nízkonákladového leteckého přepravce EasyJet. 

leták

V severozápadním Londýně byl na začátku února otevřen první obchod s levnými potravinami pro chudé. Prodejna s názvem EasyFood bude bude prodávat jen trvanlivé zboží a po dobu jednoho měsíce bude nabízet konzervy se sardinkami, instantní polévky a těstoviny po pouhých 25 pencích (přibližně devět korun). Ceny by se měly v březnu zvyšovat, pravděpodobně na padesát centů za kus. Cílem projektu EasyFood je se etablovat na místo mezi potravinovými bankami a diskontními řetězci.

Prodejna EasyFood má motto „Nevedeme drahé značky, jen potraviny za poctivé ceny.“ Před prodejnou se již od prvních minut po otevření nahromadily desítky lidí, kteří chtěli využít mimořádně nízkých cen. Zaměstnanci prodejny museli pouštět po  do prodejny vždy jen několik zákazníků, aby zabránili chaosu.

lidé u obchodu

Britský podnikatel řecko-kyperského původu Stelios Haji-Ioannou, který v roce 1995 založil nízkonákladovou společnost EasyJet, uvedl, že chce svým vstupem na pole maloobchodu zaplnit mezeru na trhu. Cílovou skupinou EasyFood mají být lidé s nízkými příjmy či zcela bez příjmů. Haji-Ioannou v tomto projektu čerpá ze zkušeností s charitativní distribucí potravin v Řecku a na Kypru.

regály

SUNSPEC2_Alamy_Liv_2670012a

Zdroj: čtk, easyfoodstore.com

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010