Centrum Chodov získalo nejlepší hodnocení ve dvou kategoriích certifikace BREEAM

Centrum Chodov jako první nákupní centrum získalo v rámci certifikace BREEAM dvakrát nejvyšší možné hodnocení „Vynikající“ (Outstanding).

Toto nákupní centum, jež vlastní a provozuje francouzský developer Unibail-Rodamco, dosáhlo těchto výsledků v hodnocení za výkonnost stavby jako celku (Part 1) a provozu nemovitosti (Part 2) certifikace BREEAM In-Use International 2015.

Tento úspěch nastavuje nový standard pro retailové objekty v Evropě, neboť se jedná o vůbec první nákupní centrum, jež dosáhlo takovýchto výsledků z oblasti retailových nemovitostí v Evropě.

Pro Centrum Chodov je to velký úspěch, a také další důkaz toho, jak se Unibail-Rodamco trvale angažuje v provozování a rozvoji ekologických retailových prostor. Blahopřejeme společnosti Unibail-Rodamco a děkujeme hodnotitelům BREEAM i firmy Bopro,“ řekl David Leonard ze společnosti BREEAM u příležitosti předání certifikátu na veletrhu MAPIC 2015 v Cannes.

Arnaud Burlin, výkonný ředitel Unibail-Rodamco pro střední Evropu, dodává:

Tato ocenění dokládají, kolik úsilí každý den manažerský tým Centra Chodov vkládá do ekologie a udržitelného rozvoje. Potvrzují také, že systém environmentálního řízení společnosti, který jsme zavedli v každém z našich evropských projektů, má svůj smysl.“

Kategorie Part 1 BREEAM In-Use se týká výkonnosti stavby jako celku, tj. stavebního provedení, vybavení a zajišťovaných služeb. Následující Part 2 hodnotí řízení dané nemovitosti včetně vnitřních směrnic, postupů a praxe v oblasti provozu, dále spotřebu hlavních zdrojů, například energií, vody a jiných komodit. Výsledek „Outstanding“ je nejvyšší možné hodnocení certifikace BREEAM.

Na konci roku 2014 mělo rating BREEAM In-Use celkem 39 nákupních center společnosti Unibail-Rodamco v Evropě; 38 % z nich získalo hodnocení „Outstanding“ v části řízení budov (Part 2). Skupina si nyní stanovila cíl získat do roku 2016 certifikaci pro alespoň 80 % z celkové plochy (měřeno v m²) ze svého portfolia nákupních center.

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

Podpořte prosím

 
Bankovní účet
2 801 779 543/2010